Wednesday, April 22, 2015

Filme celebre interzise (Partea 1)

Bronenosets Potemkin (1925)


Filme celebre interzise (Partea 1)
Interzis in Franta, Germania, Finlanda, Coreea de Sud si Spania

Filmul acesta mut, regizat de Sergei Eisenstein este bazat pe revolta echipajului Potemkin impotriva regimului tarist din 1905, si este vazut de multi critici ca fiind cel mai bun film de propaganda facut vreodata. Dupa premiera sa in Uniunea Sovietica, a fost proiectat si in SUA iar in Germania a aparut intr-o forma editata destul de mult. 
Atat in Uniunea Sovietica, cat si peste hotare, filmul a socat publicul nu numai prin declaratiile sale politice, dar si prin utilizarea violentei, care nu era un lucru intalnit in filme, la acea perioada.


All quiet on the western front (1930)


Filme celebre interzise (Partea 1)
Interzis in Franta, Germania,Austria, Australia si Italia
Privit ca unul dintre cele mai bune filme despre primul razboi mondial, All quiet on the western front, este bazat pe romanul lui Erich Maria Remarque. Acesta ne arata ororile razboiului si efectele acestuia asupra participantilor, atat fizic cat si psihic. 
De indata ce nazistii au ajuns la putere, filmul a fost interzis din cauza mesajelor anti-razboi si anti-germane, de-a lungul anilor 1930-1940.Cu toate ca a avut un mare succes si a fost laudat de critici, a fost interzis si in Austria din 1931 pana in 1980. In Franta a fost interzis pana in 1963.
In cele din urma filmul a fost relansat in Germania pe 25 Aprilie 1952.


The evil dead (1981)


Filme celebre interzise (Partea 1)
Interzis in Singapore, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Irlanda si Islanda
Este un film horror cu buget redus regizat de Sam Raimi.si privit de multi ca fiind unul dintre cele mai bune filme de groaza din toate timpurile. Desi a avut un succes urias, multe tari l-au interzis din cauza scenelor violente si dezgustatoare. Si-a castigat un loc langa filme ca Driller KillerCannibal Holocaust,  sau  I spit on your grave.


Srpski film (2010)


Filme celebre interzise (Partea 1)
Interzis in Brazilia, Noua Zeelanda, Norvegia, Spania, Singapore, Malaezia si Finlanda
Contine atat de multa violenta si depravare incat cu greu il poti urmari. Din ce am mai citit pe internet se pare ca filmul vrea sa fie o parodie si sa arate cat de corupt si imoral guvernul Serbiei a fost cu oamenii, dar din punctul meu de vedere este un film porno dus la extrem, de-a dreptul dezgustator. Nici nu ma mir ca l-au interzis atatea tari.

Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)



Filme celebre interzise (Partea 1)
Interzis in Italia, Finlanda, Australia, Germania, Noua Zeelanda si Norvegia
Capodopera finala a lui Pier Paolo Pasolini va ramane cunoscut ca filmul in care oamenii mancau caca. Filmul se concentreaza asupra a patru oameni corupti, dupa caderea lui Benito Mussolini in iulie 1943. Acestia rapesc 18 adolescenti si ii supun la patru luni de tortura sexuala si psihica, violenta si sadism extrem. 
Desi ramane un film controversat, a fost laudat de diversi critici si istorici de film, iar in 2006 a fost numit al 65-lea cel mai inspaimantator film realizat vreodata.
Deja va imaginati de ce a fost interzis, iar in unele tari a ramas asa pana in prezent.

No comments:

Post a Comment

Fara comentarii rautacioase.Criticile constructive sunt acceptate.