Friday, April 24, 2015

Man are from Mars, women are from Venus

Man are from Mars, women are from Venus


Cu totii stim diferentele evidente dintre barbati si femei, dar care sunt micile chestii care ne separa de sexul opus ? Daca v-ati intrebat acest lucru, sunteti in locul potrivit. 

1. Barbatii sunt mai buni la a judeca marimea unei persoane in functie de voce. 
2. Un studiu, pe un esantion de 1,000 de adolescenti a constatat ca, creierul unui barbat poate fi optimizat pentru abilitatile motorii, iar creierul unei femei poate fi optimizat pentru combinarea gandirii analitice si intuitive.
3. Alte studii de imagistica a creierului au aratat ca femeile au un procent mai mare de materie cenusie(include regiuni ale creierului implicate in controlul muscular si perceptia senzoriala) , in timp ce barbatii au un procent mai mare de materie alba(este tesutul prin care mesajele trec prin diferite zone ale materiei cenusii, in cadrul sistemului nervos central).
4. Femeile sunt mai bune la localizarea unor lucruri specifice. 
5. Profesorul Israel Abramov a determinat faptul ca femeile pot detecta variatii subtile de culoare,pe care barbatii nu le pot identifica. El suspecteaza ca hormonii sexuali ar putea fi in spatele acestei diferente, avand in vedere ca hormonii sexuali masculini pot modifica dezvoltarea cortexului vizual.

6. Un alt studiu, de la Universitatea Duke, Carolina de Nord a constatat faptul ca barbatii ar putea tolera mai bine lipsa de somn, decat femeile. Aceasta este fie o veste buna, fie una rea, deoarece somul ajuta la repararea creierului, atunci cand creierul sorteaza amintiri si alte informatii dobandite pe parcursul zilei. 
7. Un studiu publicat in revista Human Nature ne spune ca barbatii par a fi mai buni la a detecta schimbari subtile vocale, vizuale, de miros si alte indicii care ar indica infidelitatea partenerei. Dezavantajul, a declarat Paul Andrews, este ca aceste indicii nu sunt intotdeauna corecte, iar barbatii sunt mai predispusi decat femeile, la a suspecta gresit.
8. Un alt studiu despre infidelitate, a constatat ca barbatii sunt mai suparati din cauza infidelitatii sexuale, pe cand femeile sunt mai suparate din cauza infidelitatii emotionale. Si vorbind de emotii...
9. Femeile sunt mai bune la a detecta emotii, potrivit unui studiu din revista Journal Neuropsychologia. De altfel si cei de la Mythbusters au demonstrat asta, intr-un episod numit Battle of the sexes.
10. Femeile traiesc mai mult decat barbatii. Aceasta se poate datora faptului ca femeile nu isi asuma multe riscuri, si in general sunt mai precaute.

No comments:

Post a Comment

Fara comentarii rautacioase.Criticile constructive sunt acceptate.